Gdzie w Nowym Sączu świętować Walentynki 2020r. ?
Walentynki zbliżają się dużymi krokami. Romantyczna kolacja dla dwojga to zawsze dobry i sprawdzony pomysł. Taka kolacja kojarzy się nam z lampką wina, świecami budującymi wyjątkowy nastrój, elegancko zastawionym obrusem i często z muzyką dla podkreślenia uroczystej atmosfery. Pozostało niewiele czasu, by zaprosić ukochaną osobę w magiczne miejsce. Podpowiadamy gdzie w Nowym Sączu odbędą się walentynkowe kolacje dla dwojga.
Restauracje Hotelu IBIS
Restauracja STARE KINO
Koncert Walentynkowy z romantyczną kolacja. Lampa wina na powitanie. Wieczór umili Państwu śpiewem i grą na pianinie duet Joanna i Sylwia w wykonaniu, których usłyszymy m.in. „ Can you feel the love tonight”, „One moment in Time”, „You will always on my mind”, „Love of my life” i wiele innych. Podczas kolacji Walentynkowej będzie do wygrania voucher do Yasumi Nowy Sącz na masaż dla dwojga!
Restauracja STARE KINO, ul. I Brygady 2A w Nowym Sączu
14 lutego godz. 19:00, cena 90zł/os.
Rezerwacja stolików: 18 532 53 33
Restauracja Atelier Sędziwoja
Kolacja Walentynkowa w towarzystwie akordeonu.Lampa wina na powitanie. Trzy daniowa kolacja przy świecach. Romantyczny nastrój. MENU, które podczas Walentynkowego wieczoru zaspokoją wasze kubki smakowe i rozbudzą wasze zmysły. Nazwa deseru Truskawkowa rokosz, powinna mówić sama za siebie.
Restauracja Atelier Sędziwoja, ul. I Brygady 2A w Nowym Sączu
14 lutego godz. 19:00, cena 90zł/os.
Rezerwacja stolików: 18 532 53 33
Menu Walentynkowe
Przystawka: mini sałatka z krewetkami, szparagą i pomarańczą, skropiona miodowym vinegree
Danie główne: pstrąg tęczowy na maśle czosnkowym z kolendrowym crunchem, warzywami pod beszamelem, guacamole i szczawiem krwistym
lub
polędwiczka wieprzowa w sosie śmietankowym na cydrze, z puree ziemniaczanym, borowikiem z cebulą, marchewką mini, siankiem z pora i mirko groszkiem
Deser: truskawkowa rozkosz
Restauracja Beskid
Walentynki w restauracji Hotel Beskid. Zapraszamy wszystkich zakochanych na kolację walentynkową oraz do spędzenia romantycznego wieczoru w kameralnej Restauracji naszego hotelu.
Restauracja Beskid, ul. Limanowskiego 1, 33-300 Nowy Sącz
14 lutego godz. 18:00, cena 65zł/os.
Rezerwacja stolików: 48 18 440 40 00
Menu Walentynkowe
Przystawka: Tatar z łososia, sałatka z buraków z kozim serem o sosem malinowym
Zupa: Krem z selera i jabłka z orzechami włoskimi, pomidorowa zupa miłości z kluseczkami bazyliowymi
Danie główne: wykwintne krewetki z szafranem, czosnkiem i sezamem z grzankami, przekładaniec z łososiem i mozzarellą, risotto cytrynowo-koperkowe
Deser: ciasto czekoladowe, mini tarta migdałowa z gruszką
Gościniec Galicyjski – Kawiarnia Galicyjska – Ratusz
„Walentynkowe doznania czyli miłość na talerzu.” Romantyczny klimat zapewni muzyka na żywo w wykonaniu Laury Szafrańskiej oraz Michała Skocznia. W programie wykwintna kolacja przy świecach. Organizatorzy zapewniają romantyczny nastrój, ale również rozpieszczą kubki smakowe gości o wykwintne dania desery oraz drinki.
Kawiarnia Galicyjska – Ratusz, ul. Lwowska 226, 33-300 Nowy Sącz
14 lutego godz. 18:00, cena 100zł/os.
Rezerwacja stolików: 606-123-280
Menu Walentynkowe
Danie główne: pieczona kaczka z pomarańczą w sosie z czerwonego wina w towarzystwie lekkiej kompozycji sałat podana z grzanką
Rozkoszny deser: „Podnieś mnie na duchu” czyli tiramisu
Uwodzicielskie drinki:
POKUSA – wino musujące Prosecco z dodatkiem świeżych truskawek
ROZKOSZ – Malibu z mleczkiem kokosowym, sokiem ananasowym, oraz z kawałkami świeżego ananasa z dodatkiem kostek lodu
UNIESIENIE – Jack Daniel’s Whiskey, Tequila Gold, oraz ostry sos Tabasco
Restauracja Imperial
Załoga Restauracji Imperial sprawi, że walentynkowa kolacja na długo pozostanie w Państwa pamięci. Będzie pysznie, aromatycznie i ROMANTYCZNIE. Będziemy serwować dla Was autorskie menu walentynkowe w trzech odsłonach. Ponadto tego dnia zaproponujemy naszym gościom wyjątkową kolekcję win w atrakcyjnych cenach, a wszystko to w towarzystwie świetnej obsługi i klimatycznej muzyki.
Restauracja Impreial, Jagiellońska 14, 33-300 Nowy Sącz
14 lutego, cena 55 – 90 zł/os.
Rezerwacja stolików: 18 547 80 80
Menu I – 55 zł
ziołowe arancini z mozzarellą
tagliatelle, szpinak, kurczak, suszone pomidory
creme brullee
Menu II – 75 zł
tatar z łososia, awokado, chili, pomarańcza
tortellini, dynia, ricotta, tymianek
polędwiczka wieprzowa, ziemniaki gratin
fondant czekoladowy
Menu III – 90 zł
kozi ser, chutney z czerwonej cebuli, marynowany burak, sałata
chowder z owoców morza
kurczak kukurydziany de bresse, kopytka tymianowe, puree z groszku
semifredo z truskawkami
* każde menu zawiera lampkę wina